Tropu skaistule spatifīla vienkārši mīl siltu dušu: lapu dzeltēšana pazudīs nekavējoties

“Kāpēc dzeltē spatifīla?” – Daudzi puķu audzētāji uzdod sev šo jautājumu. Sievišķās laimes, kā šo ziedu dēvē cilvēki, panīkuma cēloņi var būt dažādi, un mēs jums pastāstīsim, kā izvairīties no šīs problēmas.

Spatifīla, kuras dzimtene ir ēnainie tropu meži, mīl karstumu, augstu gaisa mitrumu un izkliedētu saules gaismu. Jebkura no šiem nosacījumiem pārkāpšana, nepareiza kopšana, kukaiņu kaitēkļi – tas viss noved pie lapu dzeltēšanas, auga izsīkuma un dažkārt arī iznīkšanas.

Augu laistiet ar rūdītu vai filtrētu siltu ūdeni, kad augsne izžūst, vēlams apsmidzināt karstā laikā vai kad gaiss ir sauss (ieslēgta apkure). Augsnei, kurā aug spatifīla, jābūt līdzīgai meža zemsedzei, kas sastāv no vienādām daļām lapu un kūtsmēslu humusa, kūdras, kokogļu un rupjas upes smilts.

Tāpat kā kaprīza vecenīte mikroautobusā, kas karstumā pieprasa aizvērt logu, “sieviešu laime” necieš caurvēju un nemīl tiešus saules starus. Papildus pastāvīgai laistīšanai spatifīlai nepieciešama pastāvīga barošana. No pavasara līdz rudenim augu baro reizi nedēļā ar universālu mēslojumu. Pārējā laikā – reizi 2-3 nedēļās.

Tropisko skaistuļu vannas

Spatifīlām vienkārši patīk silta duša. Īpaši karstajā sezonā. Un pat tad, ja to lapas ir nokaltušas un zaudējušas savu dabisko spīdumu, vanna var atgriezt tām dzīvību. Ūdens procedūras dara brīnumus: tās atver visas lapu poras, nomazgā putekļus un netīrumus, noņem ērcītes.

Un, lai apvienotu patīkamo ar lietderīgo, mēs pagatavosim īpašu šķīdumu vannošanai no mēslojuma “Humāts +7”. Ielejiet nedaudz pulvera glāzē (burtiski nosedziet tās dibenu). Piepildiet glāzi līdz trešdaļai ar ūdeni, samaisiet. Ielejiet maisījumu no glāzes litra pudelē, tad iegūto šķīdumu sajauc ar karstu krāna ūdeni proporcijā 1:1.

Lasi vēl: Vectēva metode, kas darbojas: 3 labākie līdzekļi pret kaitēkļiem siltumnīcā

Šķīduma temperatūrai jābūt 30-35 °C. Ielejiet to smidzinātājā un bagātīgi samitriniet lapas. Spatifīlu lapas ērtāk mazgāt vannā, zeme pirms tam jānosedz ar polietilēnu, lai tajā neiekļūst ūdens. Pēc dušas vēlams aizklāt vannas istabas durvis, un lai augi šajā tvaikā stāvētu, līdz izžūst. Taču maigiem ziediem jāuzmanās no karsta ūdens.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Ja augs uz procedūru reaģēja normāli, turpmāk temperatūru var paaugstināt līdz 40 grādiem. Vannošanu var veikt reizi mēnesī. Ja jums mājās vēl nav spatifīla, ir vērts to iegādāties.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment